„Модулориста“

„Модулориста“

„Модулориста“ е роден от стремежа за баланс и желанието домът да се превърне в място, което поставя човека в центъра си, където се срещат различни светове и се обединяват в хармония.

„Модулориста“ е различният магазин за мебели и аксесоари за дома, в който всичко е избрано лично и носи собствен характер и дух. „Модулориста“ представя  за първи път в България селекция от световно признати дизайнери. Всички продукти, които можете да откриете в „Модулориста“ изпъкват не само с безупречен стил и перфектен дизайн, но и с високо качество на изработката. Те са хармонична съвкупност от форма, текстури, материали и душа.

 

Какво е „Модулориста“?

„Модулориста“ е вдъхновен от идеята за Модулорната система на френския архитект Льо Корбюзие. Модулорната система търси баланса и хармонията в елементи, които на пръв поглед изглеждат несъвместими. Льо Корбюзие поставя човекът в центъра на измеримия свят и пространствата, които създава са в пълна хармония с него.

„Модулориста“ взима тази идея и я доразвива в домове, които са ориентирани около индивидуалността на хората, които живеят в тях. „Модулориста“ е визия за дом-огледало и обзавеждане, което носи характер без да се натрапва. Дом, който дава свобода, чрез спокойствието да бъдеш напълно  себе си.

Кой е „Модулориста“?

Човекът зад „Модулориста“ е Борислава Атанасова. Ако попитате Борислава какво означава хармонията за нея, тя би ви казала, че хармонията е единството между ред и уют. А хармоничният дом е този, които отразява индивидуалността на собственика си, без излишна помпозност, чрез съвършенство от форми, материи и дизайн.

„Модулориста“ е мечта, която се ражда преди много години и е резултат от страст, натрупани знания, опит и може би най-важния елемент – порива на душата. И тъй като за всяко нещо си има точно време, Борислава разбира, че часът на „Модулориста“ е ударил, когато завършва изграждането и интериорния дизайн на собствения си дом. Къща, която е отражение на уникалните характери на обитателите си, в която всички ще се чувстват в хармония със себе си и със заобикалящата си среда.

Едно от предизвикателствата, с които се сблъсква Борислава е да открие уникалните мебели, които си е представяла за дома си. В контраст с българския пазар - наситен с еднообразни продукти, тя търси отличителен дизайн, характер и качество. Именно това са трите основни критерия, по които прави селекцията за „Модулориста“.

Бъркли Бритед е казал – „Никога не е прекалено късно да имаш щастливо детство.“, а ние от „Модулориста“ бихме добавили, че всяко щастливо детство започва от хармоничен дом