AYTM - елегантност и лукс по скандинавски

AYTM - елегантност и лукс по скандинавски
21 май 2021

Всичко в Модулориста правя със сърце и изборът на дизайнерите, които да представлявам, е още едно потвърждение на тази максима. Още от самото начало имах ясни критерии при подбора – качество, визия, хармония между цвят, форма и функция и разбира се най-важните съставки -  автентичност и характер.

 

Всеки един от брандовете, чиито продукти можете да видите на виртуалните стелажи на Модулориста, е специален по своему и дава неповторимо усещане за стил. Затова и искам да Ви разкажа за тях.

 

Нещо, което може би ще ви е интересно да научите е, че подборът е взаимен и често включваше предварителни разговори и интервюта. Сверяване на часовника по въпроси като ценности, отношение както към клиента, така и към продукта. Реших да започна с компанията, която първа откликна на поканата ми да дойде на българския пазар и да се присъедини към каталога на Модулориста.

 

 

 

 

AYTM

 

 

AYTM е датска компания, основана от двойката Катрин и Пер Гран Хартвигсен. Семейството има дългогодишен опит в света на интериорния дизайн, а AYTM е проект, роден със страст и с желанието да внесат нещо иновативно в датския дизайн.

 

Веднага ще забележите, че продуктите на AYTM се отличават с изчистени линии, правилни форми и естествени, земни цветове, а около тях витае усещане за лукс и спокойствие. Те са елегантни и привличат вниманието към себе си, без да обсебват помещенията, в които се намират. Продуктите на AYTM спират погледа. Те са отражение на вечно изменящия се живот.

 

За AYTM да си човек, означава да си постоянна променлива, перфектен микс от контрастиращи елементи. Дизайнерите изразяват това чрез необичайните пропорции и драматизъм на продуктите си. Колекцията 2021 е изцяло вдъхновена от  светлината и перфектно хармонира с цялостната визия на бранда за ролята на мебелите и декора като посредник и огледало между човека и заобикалящия го свят.

 

Специалното отношение към светлината може да се види в колекцията им лампи – CYCNUS и LUCEO, които ни дават възможност да надникнем в измерението на елегантността. А огледалата от серията VERTO палят въображението и създават ефект на дъга, дори когато липсва силна светлина.

 

Но може би любимата ми част от колекцията им е тази за навън. Катрин и Пер казват, че мебелите им NOVO са направени, за да може да се наслаждаваш на живота под открито небе – твърдение, зад което напълно заставам. Колекцията им от градински мебели е функционална, изискана и дава възможност да превърнете дворното пространство в естествено продължение на дома.

 

Особено настроение носят фенерите ORA, които правят градината още по-жива. Повече за тях и други идеи за дворното пространство ще споделя в следващата блог статия. 

 

 

Продуктите на AYTM носят усещане за хармония, неповторимост и стойност. Перфектният дизайн и майсторската изработка привличат вниманието, а съчетани с нежната светлина от LUCEO серията, лесно могат да станат главни герои във всяко помещение.

ЗА КОЛЕДА С ЛЮБОВ!

Отново празничният сезон е пред нас и е време да започнем с организирането му, вместо да търчим в дните преди Коледа в опити да подготвим всичко. За целта се нуждаем от списък, бюджет, топло одеяло и чаша горещо какао.

прочети още

ДА ПОКАНИМ ЕСЕНТА В ДОМОВЕТЕ СИ!

Нашите предложения и съвети как да преобразите домовете си с есенен декор.

прочети още

Нещата, които отказвам да правя като интериорен дизайнер.

Дизайнът е свързан със стил, изтънченост и мода. Тенденциите идват и си отиват. Единствено стилът е вечен.

прочети още

Земни тонове и натурални текстури.

Тенденция - неизбежна, завладяваща, гъвкава и уравносвесена!

прочети още

Магическото бягство.

Бях напълно покорена от интериорния дизайн преди много години и все още продължавам да се влюбвам в стимулиращи и вълнуващи интериори.

прочети още

НЕ МОЖЕТЕ ДА СПРЕТЕ ПРОЛЕТТА!

Беше дълга зима. Чувството е, че продължи години. И не иска да си тръгне, но слънцето вече грее по-ярко! За едната усмивка!

прочети още

"Нека бъде светлина!"|DELIGHTFULL

DELIGHTFULL създава атмосфера, история, моменти, които остават завинаги, чрез светлинни дизайни сътворени от занаятчии с опит и страст към майсторството.

прочети още

Не зная всичко и не знам какво ще се случи или „На никого не му пука за биографията ви. Всички искат да видят какво сте направили със собствените си малки пръстчета.“ - Дейвид Кар

Вярвам, че всички сме единствени по рода си и според това еднаквостта на продуктите, с които ни обсипват търговците, напълно се обезсмисля. Та нали обзавеждането следва да бъде водено от собствената ни индивидуалност и начинът, по който искаме да използваме различните части на домовете си? Това противоречие ми даде основния тласък да създам Модулориста.

прочети още