Декоративен бюст Ephebe of Marathon | Marathon Boy

90,00 лв.

Старинен декоративен гръцки бюст, вдъхновен от Marathon Boy/Ephebe of Marathon - гръцка бронзова скулптура, намерена в Егейско море в залива на Маратон през 1925г. Скулптурата се съхранява в Националния археологически музей на Атина, където е датирана около 340-330 г. пр.н.е. Музеят предполага, че обектът е победител в атлетическо състезание. Със своята мека мускулатура и преувеличен контрапункт стилът ѝ се свързва с школата на Праксител. Вдигнатата нагоре ръка и разпределението на тежестта показват, че в първоначалния си контекст се е опирал на вертикална опора, например колона.

 

Материали: мрамор|резин

Размери: в: 22 х ш: 14 x д: 9 см

Цвят: мръсно бял

Стил: гръцки

ДОСТАВКА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 200лв.

Не важи за намалени продукти.

Срок на доставка – от два до пет работни дни.

Стоките, закупени през платформата за онлайн търговия, се доставят чрез куриерска фирма Еконт.

ЗА МОДУЛОРИСТА

„Модулориста“ е роден от стремежа за баланс и желанието домът да се превърне в място, което поставя човека в центъра си, където се срещат различни светове и се обединяват в хармония.

„Модулориста“ е различният магазин за мебели и аксесоари за дома, в който всичко е избрано лично и носи собствен характер и дух. „Модулориста“ представя  за първи път в България селекция от световно признати дизайнери. Всички продукти, които можете да откриете в „Модулориста“ изпъкват не само с безупречен стил и перфектен дизайн, но и с високо качество на изработката. Те са хармонична съвкупност от форма, текстури, материали и душа.

Подобни продукти