ДА ПОКАНИМ ЕСЕНТА В ДОМОВЕТЕ СИ!

ДА ПОКАНИМ ЕСЕНТА В ДОМОВЕТЕ СИ!
31 август 2023

На всички ни е трудно да кажем сбогом на лятото. Но с настъпването на месец Септември е време да се пренастроим за новия сезон. Време е да прегърнем есенните цветове и мистиката на този период от годината и да подготвим домовете си със сгряващи декорации.

 

Нищо не олицетворява смяната на сезоните така, както промените сред природата – от листата на дърветата до ярките летни цветове, които се заменят с богата есенна украса. Погледнете ли подобна картина мигновено получавате цветова палитра, от която да се вдъхновите и когато навън захладнее, наслоете тъкани и текстури, внасяйки елементи на топлина за предстоящия есенен сезон.

 

Използвайте есенните цветове за по-фин подход без да пренасищате дома си със сезонен декор – не се изкушавайте с пищни украси от тикви. Изберете няколко декорации, които да разпръснете из дома си.

 

Ето няколко лесни начина да направите дома си уютен тази есен.

 

 

1. Свещи – Свещите отдавна очароват хората със способността си да създават топла и приветлива атмосфера във всяко пространство. Придават незабавно усещане за топлина и комфорт. Предлагаме ви свещите на ester&erik и AYTM design, които ще внесат и елегантност към интериора ви.

 

2. Свещници – ръчно изработени, порцеланови, от духано стъкло, метални, изискани... Възможностите са много и ние сме насреща да ви помогнем да направите правилния подбор.

 

3. Фенери – все още можем да прекарваме време на открито, да споделим питие с любим човек на терасата или в двора. Какво по-добро решение от топлата светлина на фенера от естествения пламък на свещта.

 

4. Добавете фините одеяла на Silkeborg Uldspinderi или AYTM design, за по-голям комфорт и наслада на сетивата.

 

5. Текстурата е задължителна. Тя добавя слоеве и характер, а една от класическите текстурирани материи е кадифето – изискано и прекрасно. Пухкава възглавница би допълнила комфорта на вашето гнездо. И любимата книга, разбира се!

 

6. Стоплете твърдите подове с удобни и топли килими. Дори да можете да си позволите един нов елемент към вашите идеи за есенен декор, килима е отличен избор.

 

7. Изберете красива ваза, която да поставите на централно място и да аранжирате с естествени клони, горски плодове, изсушени треви (те ще внесат движение и „звук“).

 

8. Златото е олицетворение на този сезон. Помощна маса или огледало ще променят декора, но и ще запазите частица от лятното слънце.

 

9. Използвайте каре – то не е единствено зимна украса. Пуфове и покривала от естествени материи, в земни тонове.

 

10. Не се страхувайте да добавите сини или розови акценти, които ще допълнят дома ви с изискан и съвременен щрих.

 

11.Помислете за есенен венец за входната врата, а защо не и на трапезната маса.

 

12. Изберете удобни, качествени и подходящи столове (тип шезлонг) за терасата или двора.

 

13. Бихте могли да изберете нови кашпи и саксии за любимите си растения, в натурални цветове и материали.

 

 

Въпреки че есента е сезонът на заспиващата природа, тя е богат извор на вдъхновение и идеи за всеки с око, което може да ги улови.

 

 

 

 

Източник на част от изображенията: Pinterest

ЗА КОЛЕДА С ЛЮБОВ!

Отново празничният сезон е пред нас и е време да започнем с организирането му, вместо да търчим в дните преди Коледа в опити да подготвим всичко. За целта се нуждаем от списък, бюджет, топло одеяло и чаша горещо какао.

прочети още

Нещата, които отказвам да правя като интериорен дизайнер.

Дизайнът е свързан със стил, изтънченост и мода. Тенденциите идват и си отиват. Единствено стилът е вечен.

прочети още

Земни тонове и натурални текстури.

Тенденция - неизбежна, завладяваща, гъвкава и уравносвесена!

прочети още

Магическото бягство.

Бях напълно покорена от интериорния дизайн преди много години и все още продължавам да се влюбвам в стимулиращи и вълнуващи интериори.

прочети още

НЕ МОЖЕТЕ ДА СПРЕТЕ ПРОЛЕТТА!

Беше дълга зима. Чувството е, че продължи години. И не иска да си тръгне, но слънцето вече грее по-ярко! За едната усмивка!

прочети още

"Нека бъде светлина!"|DELIGHTFULL

DELIGHTFULL създава атмосфера, история, моменти, които остават завинаги, чрез светлинни дизайни сътворени от занаятчии с опит и страст към майсторството.

прочети още

Не зная всичко и не знам какво ще се случи или „На никого не му пука за биографията ви. Всички искат да видят какво сте направили със собствените си малки пръстчета.“ - Дейвид Кар

Вярвам, че всички сме единствени по рода си и според това еднаквостта на продуктите, с които ни обсипват търговците, напълно се обезсмисля. Та нали обзавеждането следва да бъде водено от собствената ни индивидуалност и начинът, по който искаме да използваме различните части на домовете си? Това противоречие ми даде основния тласък да създам Модулориста.

прочети още

AYTM - елегантност и лукс по скандинавски

Запознайте се с датския бранд AYTM. Осветителни тела, декорации за дома и градински мебели, които привличат погледа, и ни показват една различна Скандинавия.

прочети още