Не зная всичко и не знам какво ще се случи или „На никого не му пука за биографията ви. Всички искат да видят какво сте направили със собствените си малки пръстчета.“ - Дейвид Кар

Не зная всичко и не знам какво ще се случи или „На никого не му пука за биографията ви. Всички искат да видят какво сте направили със собствените си малки пръстчета.“ - Дейвид Кар

5 юли 2021

Вярвам, че всички сме единствени по рода си и според това еднаквостта на продуктите, с които ни обсипват търговците, напълно се обезсмисля. Та нали обзавеждането следва да бъде водено от собствената ни индивидуалност и начинът, по който искаме да използваме различните части на домовете си? Това противоречие ми даде основния тласък да създам Модулориста.

 

Дълго обмислях как да започна да ви представям моята работа по най-правилният начин, но осъзнах, че няма такъв. За да ви покажа защо и как стигнах дотук, и кое оформи вкуса ми, първо ще ви запозная с дизайнерите и продуктите, които ме вдъхновяват. Ще изпълня личната си страница в инстаграм (borislava_atanasova16) с тези вдъхновения – откъде идват и кой ги е създал, като с това се надявам да привлека съмишленици, които споделят страстите ми, с които храним взаимно уважение. Шепа хора, но много, много важни! Ще ви покажа моята съкровищница - по дефиницията на Остин Клиън от книгата му “Покажи своето творчество”: „Стая на чудесата/съкровищата, популярна през XVI и XVII век, като помещение пълно с редки или забележителни предмети, които служели като средство за външна изява на жаждата за знание за света.” Идеята да следвам тези стъпки „откраднах“ от трилогията на Остин Клиън - „Кради като артист“, „Покажи своето творчество“ и Продължавай напред“. Автор, за когото научих в лекциите на арх. Цветан Пецев - един блестящ ментор. Арх. Борислав Игнатов ми вдъхна смелост да изразявам и осъществявам идеите си.

 

Пишейки този пост, определено се надявам да ви преведа през процеса на създаването на Модулориста, която се променя, расте и отразява стремежа ми. Но ако се огранича в едно представяне – напр. в категорията „За нас“ в уебсайта, трудностите пред които съм се изправила и стъпалата, които съм изкачила ще останат скрити.

 

Същевременно, Модулориста е замислена като история в двояк смисъл – историята на определени творци и тяхната работа, но и историята на променящата, учещата и работещата в сферата на интериорния дизайн Борислава.

 

Идеята за тези постове ще извади наяве много труд, но в голяма част не предлага непубликувано творчество. Тогава каква е необходимостта?

 

На първо място да разкрие ексцентричния ми (според някои) вкус и така да изложи последователността на етапите в развитието ми, оправдавайки моето тълкуване за дизайн, защото това ще ви подскаже коя съм и какво правя – понякога дори повече от самата ми работа.

 

Когато творец ви обръща внимание на своя свят, той ви учи да обръщате внимание на вашия. И това е първата стъпка да трансформирате своя живот в изкуство. „Обръщайте внимание на какво обръщате внимание“ - Ейми Крус Розентал. Изкуството е предназначено да прави живота ни по-добър.

 

„Споделяй с другите онова, което знаеш“ – казва Остин Клиън. „От къде получаваш вдъхновение? С какво е пълна главата ти? Какво четеш? За какво си абониран? Кои сайтове следиш? Какво колекционираш? От кого крадеш? От работата на кои дизайнери се интересуваш?“

 

Убедена съм, че който търси красота ще я намери.

 

Източник на снимките:

https://www.architecturaldigest.com/

https://www.elledecor.com/

https://www.elledecoration.co.uk/

https://www.sleepermagazine.com/

https://www.pinterest.com/

https://austinkleon.com/steal-audiobook-trilogy/

 

Нашите предложения и съвети как да преобразите домовете си с есенен декор.

прочети още

Дизайнът е свързан със стил, изтънченост и мода. Тенденциите идват и си отиват. Единствено стилът е вечен.

прочети още

Тенденция - неизбежна, завладяваща, гъвкава и уравносвесена!

прочети още

Бях напълно покорена от интериорния дизайн преди много години и все още продължавам да се влюбвам в стимулиращи и вълнуващи интериори.

прочети още

Беше дълга зима. Чувството е, че продължи години. И не иска да си тръгне, но слънцето вече грее по-ярко! За едната усмивка!

прочети още

DELIGHTFULL създава атмосфера, история, моменти, които остават завинаги, чрез светлинни дизайни сътворени от занаятчии с опит и страст към майсторството.

прочети още

Запознайте се с датския бранд AYTM. Осветителни тела, декорации за дома и градински мебели, които привличат погледа, и ни показват една различна Скандинавия.

прочети още